Ranger Dog

Training Center / Training System

Evolúció a kutyakiképzésben

Alapoktól a profi szintig
Meglévő problémákra működő megoldások

Akár most kezded, akár régóta kutyázol, megéri csatlakoznod hozzánk. Nézz körül nálunk, írott és videós anyagaink között, vagy gyere el hozzánk!

Miért mi?

A Ranger Dog Training Center csapatát 4 professzionális kutyakiképző alkotja, közel 100 szolgálati év tapasztalatával. Az igazi tudást a kutyákkal való együttélés, mindennapi munka során lehet megtanulni. A 4 kiképzőnek összesen 23 magasan képzett, saját kutyája van, így amit átadunk, tudományra és tapasztalatra épül.

Hiszünk abban, hogy a kutya és ember közötti különleges kapcsolatot érdemes magasabb szintre emelni, hogy a kutyatartás az öröm, és kevésbé a frusztráció, konfliktusok forrása legyen.

Hiszünk abban, hogy módszereinket biztos kézzel tudjuk tovább adni bárkinek, aki kész együtt dolgozni a kutyájával. A Ranger Dog Training Center kiképzőinek útmutatásával kutya és gazda egy csapatként, saját ritmusuk szerint haladhatnak a fejlődés útján.

Kutyaiskola

A Ranger zalaudvarnoki bázisa sokszínű kutyás programoknak ad otthont. Egyéni- és csoportos képzések, családi kutyás programok, kutyaovi, problémás kutyák rehabilitációja, versenyfelkészítés.

Vidám és tartalmas kutyás programok, kezdőknek és haladóknak, gyere és csatlakozz valamelyik csoportunkhoz. Ha problémád van, akkor is keress meg minket nyugodtan, segítünk! 

Családi kutyás program

Szocializáció, kutyaovi, kis csoportos alapozó foglalkozások. A jól nevelt családi kutya itt kezdődik!

Haladó engedelmes csoport

Fejleszd magad és kutyád haladó szintre! Engedelmes foglalkozások, szituációk, vidám kihívások mindkettőtöknek.

Problémás kutyák rehabilitációja

Agresszív kutyákra vagy emberekre? Nem tudod kezelni? Húz, rángat pórázon? Kérj egy időpontot.

Klubnapok, örző-védő foglalkozások

Várunk egy fergeteges vidám napon, kezdőként vagy haladóként. Több segéd, izgalmas kihívások várnak!

Kutyaiskola

Egy módszer

Mi is ez a módszer, amit a Ranger Dog Training Center kiképzői csapata képvisel? Egyszerűen a kutya természetes viselkedésére támaszkodó kiképzési módszer, mely nagyon sok esetben a spontán kialakult viselkedést jutalmazza meg.
Meg kell értenünk, hogy a kutyánk mit miért cselekszik, ahhoz hogy elsajátítsuk ezt a gondolkodásmódot. És ahogy ez sikerül, az meglátszik az azonnali eredményeken. Mivel a kutya alapvető tulajdonságaira támaszkodunk, így a kutya-gazda együttese nemcsak gyorsan és hatékonyan képes tanulni, hanem a közös munka élménnyé válik.

A Ranger csapata azt a kihívást vállalta, hogy minél több kétlábúval megérteti a kutyák nyelvét, mely segíti az együttélést a mindennapokban.

 

Ranger Akadémia

Online oktatási rendszerünk moduláris felépítésű, a kutyák alaptermészetének ismeretére épül, sok jutalmazással.

Ezért szinte mindenki számára elsajátítható, hobbi- és szolgálati kutya esetében is működik, akár a kezdeti tudnivalókat, akár a legmagasabb szintű feladatokat akarjuk megtanítani nekik.

Lépésről-lépésre haladunk, lerakjuk azokat az alapokat, melyek segítenek hogy egy jól nevelt, kedves társunk legyen, akivel öröm megélni a mindennapokat.

Noha a módszer nem varázslat, de mi valljuk: megérteni a kutyák nyelvét és érthetően beszélni hozzájuk maga a varázslat.

Akadémia

Szolgáltatások

Online Akadémia

Elsajátíthatod azt a gondolkodásmódot, ami segít abban hogy Te tudd kiképezni a kutyádat.

Kutyaiskola

A szocializácótól az engedelmes munkán keresztül a viselkedés problémákig – segítünk mindenben!

Szolgálati kutya képzés

Szolgálati kutyázásban közel 100 év tapasztalata – örző-védő és szimatmunka mesterfokon.

Vadászkutya képzés

A kölyök kiválasztásától  a VAV vizsgára felkészítésig.  Mezei és vizi munkához ideális terep, profi kiképző eszközökkel.

További szolgáltatásaink:

Kérdésed van?

Igyekszünk minden fórumon válaszolni a kérdésekre. Nézz körül a blogon, a videók között, de ha nem találod a választ, küldd el a kérdésedet e-mailben! Célunk, hogy segítsünk abban, hogy az emberek és kutyák együttélése öröm legyen, ne konfliktusok forrása.

Milyen módszerrel dolgozunk?

Meggyőződésünk, hogy nincs EGY üdvözítő út a kutyakiképzésben. Számos módszerben vannak olyan elemek, melyekkel egyetértünk; és sok dolog van, amit nem támogatunk. Hiszünk benne, hogy a kutya tanítása a megértésen, következetességen alapul, és a legmegfelelőbb pillanatban történő jutalmazással szilárdítjuk meg az eredményeket.

Mi az, hogy evolúció a kiképzésben?

Az evolúció jelentése a változás, az alkalmazkodás. Nincs ez másképp a kutyák esetében sem: Az új helyzetekhez, az új feladatokhoz folyamatosan, a mai napig alkalmazkodnak kutyáink. A kanapén alvó kedvencünk már nem tekinthető csupán szelidített farkasnak, hanem egy sor új tulajdonság hordozója is. A képzése, tanítása ma már nem egyszerűsíthető le csak a farkas ős tulajdonságaira. Noha az alapokat még mindig a hajdanvolt ősök, életmódjuk és viselkedési mintáik adják, de erre már számos új réteg rakódott.

A kiképzésnek is ugyanígy változni, fejlődni és alkalmazkodni kell. Figyelembe vesszük a kutya, mint faj adottságait, eredetét, de emellett követjük az új szituációk, új élethelyzetek kihívásait is.

Kikkel foglalkozunk?

Mindenkivel, aki szeretne fejleszteni a kutyájával való kapcsolatán. Nincs kicsi vagy nagy probléma, bármilyen kérdéssel fordulhattok hozzánk. Húz pórázon? Kiszalad a kapun? Ez éppen olyan fontos mint egy jó nyom kidolgozás, vagy eredményes együttműködés egy szolgálati kutya és vezetője között.

Hogyan oktatunk?

Természetesen van egy felszerelt, szuper bázisunk, ahol várunk mindenkit foglalkozásokra. Ha nem tudsz eljönni, nézz körül az online anyagaink között – sok hasznos dolgot fogsz találni.

Mik a szakterületeink?

Kezdve a megfelelő kiskutya kiválasztásától a nevelésen keresztül elkísérünk a céljaid beteljesítéséig. Ha problémás kutyád van, keress minket bizalommal. Vadászkutyákkal, szolgálati kutyákkal is a legmagasabb szintig foglalkozunk.

Oktatóink

Békési Attila

Maticsek János

Kolerics Péter

Tremmel Nándor

Rólunk mondták

Csak annyit hogy gyertek!!! Itt minden a helyén van. Ők tiszteletben tartják a „nem tudásodat”, és ezt olyan profin csinálják, hogy csak tisztelni lehet az Ő tudásukat!

Profi lehetőségek a kiképzéshez, korlátlan lehetőségek, kitűnő élmény kutyusaimnak és nekem is

Jó szakemberek, színvonalas szolgáltatás, neves megívott vendég őrző-védő segédek, előadók. A kutyáknak, gazdáknak remek fejlődési lehetőség. Gyönyörűen karbantartott pálya, komfortos épület, príma kiszolgálás. Kellemes, baráti hangulat. 😍

Barátságos légkör, jó hangulat, szakképzett oktatók. Minden kutya egyéni bánásmódban részesül és megfelelő figyelmet kap. Imádunk járni 🙂

Aki tanulni akar, annak több területen is van rá lehetősége. Az engedelmes és őrző védő munka változatos, életszagú, köszönhetően a felkészült, tapasztalt szakembereknek. Másoknak jó szívvel ajánlanám és ajánlottam is. Nem utolsósorban a környéken egyedülálló az infrastruktúra, kiváló és gondozott pálya, ahová öröm bemenni kutyázni.

Ne maradj le!

Igyekszünk minden fórumon válaszolni a kérdésekre. Nézz körül a blogon, csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, böngéssz a videók között, de ha nem találod a választ, küldd el a kérdésedet a rangerdtc @ gmail.com címre e-mailben! Célunk, hogy segítsünk abban, hogy az emberek és kutyák együttélése öröm legyen, ne konfliktusok forrása.

Ha értesülni szeretnél új tartalmainkról, iratkozz fel a listánkra!

Ranger logo

Ranger Dog Training Center

Hívj minket

(30) 409 8368

Kezdőlap

Akadémia

Rólunk

Adatvédelmi nyilatkozat

Szolgáltatások

Kapcsolat

Felhasználási feltételek