Vadászkutya dummy keresése nádas területen

Kereső munka során a környezet hatása, a szagok terjedésének lehetősége, a terep nehézsége nagyban befolyásolja a munkát. Minden munkára igaz, amit a kutyával végzünk, hogy lépésről lépésre a fokozatosság elvét betartva emeljük a teljesítendő szintet.

Egy nyílt terepen, kedvező széljárás esetén lehet, hogy a kutya a keresendő szagot megérzi akár 50-60 lépésről is, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy aljnövényzettel sűrűn fedett területen is ugyanúgy teljesít a kutya. És itt nem csak arról van szó, hogy a szagot lefogja például a sűrű nád, hanem arról is, hogy minden egyes nád torzsa, mélyedés, árok, vagy éppen fa befolyásolja a szag terjedését, vagy éppen eltereli azt, nehezítve a keresést.

A videóban szereplő gyakorlat nehézsége, hogy a szél erősen fújt, illetve, mint tudjuk az illatosított dummy szaga nem ugyanaz az erősségű szag, mint egy friss madáré. Ilyen gyakorlatok során további nehézséget okozhat, hogy a nád mélyén, akármilyen vadon élő állat is megbújhat és nagyfokú elvonó ingerként hat a kutyára.

Nézd meg ezeket is:

Ne maradj le!

Igyekszünk minden fórumon válaszolni a kérdésekre. Nézz körül a blogon, csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, böngéssz a videók között, de ha nem találod a választ, küldd el a kérdésedet a rangerdtc @ gmail.com címre e-mailben! Célunk, hogy segítsünk abban, hogy az emberek és kutyák együttélése öröm legyen, ne konfliktusok forrása.

Ha értesülni szeretnél új tartalmainkról, iratkozz fel a listánkra!

Ranger logo

Ranger Dog Training Center

Hívj minket

(30) 409 8368

Kezdőlap

Akadémia

Rólunk

Adatvédelmi nyilatkozat

Szolgáltatások

Kapcsolat

Felhasználási feltételek

Oszd meg